Tabloul vietii
Nuante de albastru intens, pentru momentele de liniste, nuante de rosu , pentru clipele de pasiune, alb pentru puritate, galben pentru gelozie, nuante inchise de gri pentru momentele in care ne simtim pierduti, negru abisal pentru clipele in care spunem – nu mai pot ! Roz, atunci cand fericirea ne cuprinde, mii si mii de nuante de culoare puse pe o panza imaginara ar putea descrie viata unui om.
Pictam mental in fiecare zi. Reprezentam trairile si starile, prin vastele palete de culoare asternute cu bucurie sau durere pe panza vietii. Reprezentam grafic ceea ce ne defineste zi de zi, clipa de clipa, fara a ne uita din cand in cand la rezultatul panzei din fata noastra si a incerca o stilizare .
Uneori suntem atat de deznadajduiti, incat luam un tub de negru intens si il aruncam pe tabloul vietii facandu-ne imbosibl sa mai vedem frumuseta, alteori luam culori aprinse si punem un strat gros de fericire sau umplem golurile in nuante de gri fara sa le dam o forma potrivita pentru vindecare,nu doar pentru o mascare temporara a ceea ce suntem, a ceea ce simtim.
Mai exista datile in care pictam in culorile impuse de altii, pentru ca asa ‘se poarta‘ nu pentru ca asa simti ! Pentru ca ceilalti au mai mult roz si vrem sa avem si noi roz , insa rozul este spoit artificial peste nuante intunecate din interiorul nostru, ajungand sa cream iluzii, sa ne rupem de realitate si sa nu ne mai traim pe noi ci sa traim ce altii asteapta de la noi.
Cred ca viata se poate descrie cu usurinta ca fiind o panza alba in momentul nasterii, pe care clipa de clipa, o cololarm in functie de culorile disponibile la acel moment. In functie de experientele care ne definesc ca individ, in functie de reusitele sau greutatile momentelor ce se astern in vietile noastre.
Te-ai gandit vreodata cum arata pictura vietii tale ? Ai facut vreodata un inventar al vopselurilor folosite? Al culorilor si al insemnatatii acestora ?
Eu recunosc ca am facut-o de prea putine ori , negandidu-ma ca la o pictura, ci ca la un sumar al vietii. Ideea panzei de pictura asociata cu viata mi-a venit intr-o zi in minte si am fost mai mult decat curios sa vad imaginea de ansamblu. Mai mult de atat, mi-am dat seama ca tabolul este individual, culorile folosite sunt unice de la om la om, iar comparatiile cu alte creatii nu trebuie sa existe. De ce? Pentru ca suntem unici, pentru ca fiecare percepem lucrurile in felul nostru !
Uita-te la tabolul vietii tale din propria perspectiva! Analizeaza si apoi creaza ce crezi ca lipseste ! Frumusetea in toata aceasta creatie artistica este unicitatea si faptul ca poti aduce modificari oricand !
Fa-ti propriul tau tablou , foloseste-te de creativitatea ta unica !