Introspectie

Andrei Diaconu

In Blog Posted

Vrem mereu totul de la ceilalti, cerem, avem pretentii sa fim tratati in anumite moduri, cautam sa fim protejati, sa fim iertati, alergam dupa confirmarile celorlalti si toate astea in detrimentul propriei persoane.

Spunem mereu ca ii iertam pe cei de langa noi, spunem ca trecem peste evenimente care ne dor, lasam in trecut confictele, dar nu ne intrebam niciodata daca iertam cu adevarat sau doar punem sub covor rezidurile momentului .

Rare sunt momentele in care suntem capabili de iertate, rare sunt momentele in care lucrurile mai pot fii cum au fost cand e vorba de relatiile de orice natura, dar si mai rare sunt momentele in care suntem capabili de iertarea de sine.

Din punctul meu de vedere, a te ierta pe tine, este cel mai greu lucru posibil, deoarece emotia respectiva se intinde precum o caracatita in toata fiinta ta, lasand urme mascate greu de reperat la o analiza inopinanta a propriei persone. Aceste brate intinse in tine lasa urme, urme care se vindeca sau urme care devin canceroase, derivand in complicatii identificate mai tarziu prin depresie, tristete, anxietate, neincredere, egoism, temeri.

Gandeste-te la trecut, gandeste-te la unul din momentele in care nivelul emotiilor negative te-a coplesit, in care conflictul a excaladat iar cuvintele rostite au fost de o duritate nenaturala tie. Cu siguranta in acel moment vei retrai momentul, vei resimti furia sau sentimentul de neajutorare, de rusine, de teama. Daca rememorarea acestui moment implica retrairea unor stari nefaste, nu iti schimba gandul, nu baga iarasi mizeria sub covor – fa pace cu acel moment. Retraieste-l, iarta-te pe tine si incearca sa intelegi ce a dus  la intamplarea respectiva.

Desi militez pentru a trai aici si acum, abordez acest subiect deoarece mi-am dat seama ca multe din starile prezente au conexiuni adanci cu trecutul. Asadar pentru a trai prezentul, trebuie sa facem pace cu trecutul

Nu ierta ! Vindeca!

Nu uita! – Infrunta !

Nu lasa pe nimeni si nimic sa te schimbe – accepta-te pentru ceea ce esti, pentru trecutul tau – asa ai crescut, asa ai evoluat, doar asa ai devenit omul care esti azi, omul care citeste aceste randuri acum si aici.

Faptul ca nu toate lucurile pe care le-ai facut la un moment dat in trecut, nu sunt demne de lauda, nu te fac un om rau. Cu totii gresim , cu totii spunem cuvinte grele , cu totii judecam, insa important e ca la un moment dat sa ne uitam in retrospectiva si sa facem pace cu trecutul oricum ar fii fost el.

Gaseste perfectiunea in imperfectiune !

0 Comments

Leave a Comment